17 Mayıs 2015 Pazar

Youtube ile Para Kazanma

Geçtiğimiz bir kaç yıl boyunca youtube üzerinden video yükleyerek bu işten çok para kazanan insanlar gördüm. Yaklaşık olarak bir yıl kadar önce bende youtube yükleme yaparak para kazanmaya başladım.

Yine youtube üzerinden yayınladığınız videolardan para kazanmanızı sağlayan service Google Adsense. Google adsense ile internet sitelerinizden, geliştiridğiniz mobil uygulamalardan ve yükleme yaptığınız youtube videolarından para kazanabiliyorsunuz.



Google adsende Youtube üzerinden yayınladığınız videolar üzerinde reklam yayını yapar ve bu reklama tıklamalardan para kazanabilirsiniz. Öncelikle bir Adsense hesabı olmalı ve bunun için başvuru yapmanız gereklidir.

https://www.google.com/adsense

Youtube videolarından para kazanbilmek için belli kurallar vardır. Videolar görüntü ve ses içeriği bakımından telif ihlali oluşturmaması gerekir.

Ben bir youtube kanal açayım internette bulduğum videoaları yükleyerek para kazanırım düşüncesi içerisindeyseniz yanılıyorsunuz.  Yüklediğiniz videolar daha önce yüklenmiş ise bu videolar para kazanma seçeneği aktif olmaz.

Oluşturacağınız videolar özgün ve izleyici tarafından talep edilebilir olmalıdır.
Öncelikle bunun için bir araştırma yapabilirsiniz. Youtube üzerinden takip edilen kanallara ve kanalların oluşturduğu içeriklere göz atabilirsiniz.

Ne tür bir kanal açabilirim ?

Bu konuda çok yaratıcı olmalısınız arkadaşlar.
Örnek vermek gerekirse; video blog kanalı, hobileriniz ile ilgili bir kanal, balık avcılığı hakkında bir kanal olabilir.

Bol kazançlar :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder